Overbosch Communicatie

Case

http://www.overbosch.nl/lib/media/3877_file1.jpg http://www.overbosch.nl/lib/media/3877_file2.jpg
Hoe kun je ervoor zorgen dat medewerkers betrokken worden bij het maken van de jaarplannen van hun afdelingen? Dat ze meedenken en bijdragen aan de nieuwe visie en strategische doelen van een organistatie? En dat dit ook nog leuk is om te doen? Tergooi bedacht de vorm van een spel en vroeg ons te helpen bij de ontwikkeling ervan. Dit is het Zorg moet dichterbij strategiespel geworden. 

Het spel bestaat uit een rond spelbord verdeeld in de drie strategische speerpunten Waardevol voor de mensZorg op de juiste pleken Met plezier aan het werk en een open veld voor een thema naar keuze. Bij elk speerpunt hoort een setje vragen die ingevuld op het bord gelegd kunnen worden. Hoe dichter bij het centrum hoe belangrijker het onderwerp. Ook zit bij elk spel een dobbelsteen met kleurvlakjes om het spel vanuit verschillende rollen te kunnen spelen. Elke kleur correspondeert namelijk met een functie, bijvoornbeeld patiënt, medisch specialist, leerling, bezoeker, collega van een andere afdeling.

Door het spel te spelen werden de afdelingen van Tergooi uitgedaagd met elkaar in gesprek te gaan over de visie Zorg moet dichterbij. Samen dachten ze na hoe zij als afdeling en als medewerker hieraan een bijdrage kunnen leveren.

http://www.overbosch.nl/lib/media/3877_file3.jpg http://www.overbosch.nl/lib/media/3877_file4.jpg
 
http://www.overbosch.nl/lib/media/3877_file5.jpg http://www.overbosch.nl/lib/media/3877_file6.jpg
Zorg moet dichterbij - strategiespel
Tergooi
opdrachtgever
Tergooi

uitwerking idee, interviews en eindredactie
Overbosch Communicatie, Annemarie Mosterdo

ontwerp
Annemarie Mosterd

druk
Impressed

Meer cases

Zorg moet dichterbij - strategiespelKoplopers - Jaarverslag patiƫntenzorgKinderDelta 2personeelsblad van de afdeling RadiologieHavenbedrijf op tourneeOpstellen voor Opstelten

Overbosch Communicatie, Mathenesserdijk 414-j, 3026 GV Rotterdam, telefoon 010 476 16 99 / 06 19 56 40 92 / 06 49 97 28 79. Volledige contactgegevens...