Nieuwe huisstijl, nieuwe website

Dit is de laatste Letters die je van ons krijgt in deze vorm. Zoals elke zomer is het hier iets rustiger en dat geeft ons mooi de tijd om aan een nieuwe huisstijl en website te werken. Emiel Efdée maakt het ontwerp voor de website in de nieuwe stijl en wij denken na over de inhoud en mogen iets zeggen over de kleuren. De afgelopen tijd hebben we weer veel gedaan, te veel om te laten zien, hieronder een selectie.

Tergooi

Strategie
Vorig jaar alweer maakten we een strategiespel voor Tergooi. Doel ervan was om medewerkers op een leuke manier mee te laten denken en bij te laten dragen aan de nieuwe visie en strategische doelen van het ziekenhuis. Tergooi vroeg ons te helpen bij de ontwikkeling van het spel. Dit Zorg moet dichterbij strategiespel maakten we samen met Annemarie Mosterd.

Innovatie
Tergooi krijgt een nieuw ziekenhuis dat kleiner is dan de huidige twee locaties bij elkaar. Daar is heel bewust voor gekozen in de overtuiging dat waardevolle zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt moet worden verleend. En dus gaat de bouw van het nieuwe ziekenhuis gelijk op met de verandering van de zorg: over drie jaar vindt 20% van de zorg buiten de muren van het ziekenhuis plaats. Het programma Zorg Dichterbij is ambitieus, innovatief en spannend. En wij hebben het voorrecht te mogen ondersteunen in de communicatie van zowel dit programma als de nieuwbouw. Mooi om zo dicht op vernieuwing te zitten.
Koplopers

De afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde vroeg ons een compact jaarverslag te maken over de patiëntenzorg 2019. Binnen het thema ‘mensen en techniek’ laat het jaarverslag zien hoe medewerkers de toenemende mogelijkheden op het gebied van techniek, zoals kunstmatige intelligentie, inzetten en hoe dat bijdraagt aan betere en snellere diagnostiek. Het werd een jaarverslag in de vorm van een minimagazine op A5-formaat. Samen met Elles Kruip van Sirene Ontwerpers bedachten we het concept, zij maakte het ontwerp en wij schreven de teksten. Het concept voor Koplopers 2020 is in de maak.

Jaarverslag EUR

Vorig jaar kregen we een mooie redactieklus van de Erasmus Universiteit Rotterdam: het redigeren van hun jaarverslag 2018. Een enorme berg teksten, aangeleverd door verschillende faculteiten, werden hier gesorteerd, geredigeerd en soms rigoureus herschreven. De afgelopen weken hebben we het jaarverslag 2019 geredigeerd. Het was weer een fijne klus om onze tanden in te zetten.

Klein

Niet alle opdrachten zijn ‘groots en meeslepend’, met evenveel inzet en plezier werken we ook aan kleinere opdrachten. Zo maakten we eind vorig jaar voor de afdeling Intensive Care Volwassenen van het Erasmus MC een folder over rouw en verlies, een bijpassende rouwkaart en een kaartje voor een vingerafdruk van de overledene. Véro Crickx van Sirene Ontwerpers dacht mee over het concept en maakte het ontwerp. Zacht van kleur en vorm en passend bij het onderwerp.

Letters

verschijnt onregelmatig en niet vaker dan vier keer per jaar. Je ontvangt Letters omdat je een zakelijke of persoonlijke relatie hebt of had met Overbosch Communicatie. Sinds januari 2017 vormen we samen een VOF en werken we vanuit ons kantoor in de Fabriek van Delfshaven, aan de Mathenesserdijk in Rotterdam. 

Hartelijke groet en wie weet tot ziens in de Fabriek,
Annette de Vries en Marije Huijssen