Goed bezig

De VOF Overbosch Communicatie is goed op stoom. De afgelopen anderhalf jaar kwamen we erachter dat de minder leuke kanten van het hebben van een eigen bedrijf vaak leuker zijn dan wij vooraf dachten. Zoals cijfers, die zijn stiekem best leuk en de administratie kost eigenlijk alleen maar een beetje tijd en aandacht. De afgelopen week hebben ook wij ons verdiept in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), een privacyverklaring opgesteld en een begin gemaakt met ons register verwerkingsactiviteiten. Hieruit volgt natuurlijk de vraag: Wil je Letters blijven ontvangen? Dan hoef je niks te doen. Geen Letters meer ontvangen? Dat kan natuurlijk, klik hier en we halen je mailadres van de lijst. Naast de cijfers, administratie en de AVG, hebben we de afgelopen tijd natuurlijk vooral lekker gewerkt en mooie klussen geklaard. Hieronder drie afgeronde projecten.


Uitkijktoren 83-LNG

Hij staat er alweer een tijdje, maar we zijn er niet minder trots op. In opdracht van het Havenbedrijf begonnen we vorig jaar rond deze tijd met een enorm informatiebord (meer dan 30 meter lang!) rondom het uitkijkplatform van de 83-LNG-toren op de Landtong Rozenburg. Het geeft informatie in tekst en beeld over wat je ziet en beleeft in de Rotterdamse haven. De uitkijktoren is een hergebruikte meerpaal uit het Calandkanaal en werd bedacht door Mothership. Onze stadsdichter Derek Otte maakte speciaal voor de plek een prachtig gedicht dat ook op het bord is te lezen.

toren 83LNG

TUSSENTIJDS
roestige rompen van en naar, geur van golven en haven
tussen wereldstad en wereld, waar mens en immens samen

varend over waterwegen, kades kranig in de mist
tot elk lampje in de verte kleine stukjes duister wist

wieken wiegen met de wind mee, vogels boven eb en vloed
voor een moment de tijd absent, waar het groen het grijs ontmoet

in dit ogenblik leg ik aan, tussen voortaan en voorbij
gooi het anker uit in evenen voor even ben ik vrij
Derek Otte


KinderDelta

Half april verscheen de tweede editie van KinderDelta. Dit magazine belicht de Strategische Alliantie Kindergeneeskunde die de afdelingen Kindergeneeskunde van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Willem-Alexander Kinderziekenhuis in Leiden met elkaar in 2014 aangingen. Dit doen we graag, praten met bevlogen mensen, daarover schrijven en een mooi blad maken, van concept, tekst tot en met de productiebegeleiding. Jarno Driessen deed de vormgeving en Levien Willemse maakte de foto’s. Het blad doorbladeren? Klik dan hier.

voorkant    p2        


Ons Nieuwe Erasmus MC (ONE)

Erasmus MC is verhuisd naar de nieuwbouw - pal naast het bestaande ziekenhuis, midden in Rotterdam. Een mega-operatie die jarenlang is voorbereid. In 2001 al maakte Tineke Overbosch in opdracht van de (destijds) Projectorganisatie Nieuwbouw een boekje over de nieuwbouw. De slogan die sindsdien wordt gebruikt, Rotterdam wordt beter, heeft zij bedacht. Extra leuk voor ons om aan het eind van het proces mee te mogen werken aan Ons Nieuwe Erasmus MC. In opdracht van Connie Meilof (Communicatie ONE) maakten we onder andere drie kranten over de verhuizing naar de nieuwbouw, twee op papier en een digitaal.
             


Letters

verschijnt onregelmatig en niet vaker dan vier keer per jaar. Je ontvangt Letters omdat je een zakelijke of persoonlijke relatie hebt of had met Overbosch Communicatie. Sinds januari 2017 vormen we samen een VOF en werken we vanuit ons kantoor in de Fabriek van Delfshaven, aan de Mathenesserdijk in Rotterdam. 

Hartelijke groet en wie weet, tot ziens in de Fabriek.
Annette en Marije