De Fabriek van Delfshaven

Begin januari verhuisden we naar De Fabriek van Delfshaven, een voormalige stoomwasserij die is getransformeerd tot een verzamelgebouw voor kleine, creatieve en eigenzinnige ondernemers. Nog elke dag stappen we met heel veel plezier binnen in ons fijne, mooie en lichte kantoor! Wat een heerlijke plek om te werken, zo direct aan het water. We beginnen inmiddels het patroon van de schepen die langsvaren te herkennen: de rotebboot komt dagelijks twee keer langs met containers vol vuilnis, de Oceaniumboot haalt en brengt twee keer per maand vers oceaanwater voor de aquaria in Blijdorp en dan hebben we het nog niet eens over de vele binnenvaartschepen die bijvoorbeeld zand richting Delft vervoeren. Veel tijd om er uitgebreid naar te kijken hebben we niet, want er is werk aan de winkel, genoeg werk, en ook dat is heel erg fijn.

Goed feestje

Op 20 januari nam Tineke officieel afscheid van Overbosch Communicatie. Het was een meer dan geslaagd feestje met veel meer mensen dan we hadden verwacht. Natuurlijk hadden wij iets bedacht met letters en meer dan vijftig mensen dachten met ons mee. Het resultaat was een muur vol met lieve woorden, zinnen, uitroepen, gedachten, wensen en zelfs hele verhalen. Allemaal voor Tineke. Ontroerend en prachtig mooi. Het hangt nog steeds aan de muur van het oude kantoor aan de Walhallalaan.

Op de Luchtsingel

Voor ons eigen cadeautje voor Tineke bedachten we ook iets met letters. We lieten een citaat uit Tineke’s verhaal over Blonde Arie vereeuwigen op een paar planken die nu onderdeel zijn van de Luchtsingel. Een 390 meter lange voetgangersbrug in het centrum van de stad (www.luchtsingel.org). Een passend citaat voor die plek, maar ook bij de toekomstplannen van Tineke met de ophanden zijnde verhuizing naar het platteland van Groningen:

Wat is interessanter
dan het overbruggen
van het onbekende?

Op 10 februari, een dag voordat Rotterdam werd bedekt met een laagje sneeuw, gingen we met Tineke de letters op de planken bewonderen.

Lente

Inmiddels zijn we bijna twee maanden verder, de kou is verdreven, de bomen bloeien en wij werken gestaag door. Af en toe werkt Tineke vanaf de Kaap met ons mee, want voor ons samen is al het werk soms net teveel. Naast alle lopende klussen, zijn we met leuke nieuwe klussen bezig waaronder een HiX-krant voor verpleegkundigen in Erasmus MC, communicatieplannen voor projecten in Tergooi en het UMCG (in Groningen dus). We werken lekker door!

Marije en Annette


Letters verschijnt onregelmatig en niet vaker dan eens per maand. Je ontvangt Letters omdat je een zakelijke of persoonlijke relatie hebt of had met Overbosch Communicatie. Ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is in onze Letters? Stuur hem dan gerust door!