We houden het kort dit keer. We zouden jullie immers niet gaan spammen en zeker niet vervelen met ellenlange verhalen. Doen we niet, ook al hebben we best wat te melden. We zijn begonnen aan een paar nieuwe communicatieklussen en dat is altijd spannend maar daar komen we later wel op terug. In deze Letters willen we eigenlijk alleen laten zien waarmee we vorig jaar druk zijn geweest.


Freewheelen met photoshop

OC in 2014 dus. Ons eerste jaarverslag past op een beeldscherm (wel even een stukje scrollen) en heeft de vorm van een infographic. Wat ons betreft een bijzondere, want we hebben niet alleen de tekst en de plaatjes verzorgd, maar we hebben hem ook zelf gemaakt. In Photoshop. Lastig en ook leuk om eens op de stoel van de ontwerper te zitten. We zijn blij met het resultaat, maar als het om werk voor onze klanten gaat, pikken we die stoel niet in. Concepten bedenken is onze klus, voor de vertaling naar een mooi ontwerp leveren we slechts bouwstenen die kunnen helpen bij de creatieve uitvoering.


De toegevoegde waarde

Het is ook wat wij steeds benadrukken: de ontwerper, de fotograaf, de illustrator en al die andere professionals hebben allemaal hun eigen toegevoegde waarde. We hebben ze nodig om voor onze klanten geweldige producten te maken en zouden niet zonder ze willen. Maar juist doordat we het document zelf in elkaar hebben gezet, lijkt OC in 2014 (klik even op de link, we zijn benieuwd wat je ervan vindt!) aardig op ons: druk-druk-druk... terwijl er tegelijk best nog wat bij kan. Kom maar op met die klussen, we hebben ruimte! 


Letters...

... want daar houden we van bij OC. En van heel veel andere dingen. Chocoladetaarten, goed uitgewerkte communicatieconcepten, struinen over de Landtong, mooie ontwerpen, een prima cappuccino, gelikte fotografie, uitgekiende illustraties en alles wat verder bijdraagt aan een optimaal product voor onze klanten. Wij zijn Annette de Vries, Marije Huijssen en Tineke Overbosch. Tekstschrijvers en conceptdenkers bij Overbosch Communicatie in Rotterdam.

Letters verschijnt onregelmatig en niet vaker dan eens per maand. U ontvangt Letters omdat u een zakelijke of persoonlijke relatie hebt of had met Overbosch Communicatie. Kent u iemand die mogelijk geïnteresseerd is in onze Letters? Stuur hem dan gerust door!

Rotterdam, 6 maart 2015