Overbosch Communicatie

Blog

Zintuigen op scherp Afbeelding

Een industrieterrein op zondag. Leeg en kaal en saai, zoals een industrieterrein er op zondag uitziet. En nat, want het regent. Hier ergens moet een natuurgebiedje zijn met de fraaie naam ‘Louterbloemen’. Dat spreekt tot de verbeelding. Volgens de tomtom moet ik er al zijn. Ik parkeer en zie niets dan bedrijven, hoor niets dan de snelweg en blaffende honden en voel niets dan regen. Een man met een hond doet zijn best me te ontwijken. Ik stap op hem af en vraag naar het Louterbloemenparkje. ‘Hier, aan de overkant, je bedoelt het Louterbloemenbos.’ Terwijl ik uit de buurt van de grommende hond blijf, kijk ik in de richting van zijn wijsvinger. Dertig meter verderop staan een paar bomen. Daar is het dus. Slierten plastic en stukken papier liggen langs de kant van de weg. Ik loop in de richting van de bomen. Nog meer blaffende honden. Het dierenasiel blijkt op de hoek. Vandaar. Zonder verwachtingen loop ik het ‘bos’ in. De bomen zijn zo kaal als ze in januari maar kunnen zijn. Groene klimop doet zijn best er nog wat van te maken. Terwijl ik het paadje volg, ruik ik natte aarde en mos. Hoe verder ik loop, hoe logischer het stukje natuur tussen de industrie overkomt. De honden blaffen maar de snelweg lijkt nu verder weg. Ik zie de kale bomen en hier en daar achtergelaten of aangewaaide rotzooi. Maar ook paddenstoelen, een braaf bloeiend sneeuwklokje en een grote pol met groene sprietjes die op barsten staan. Mooi! Een plas met eenden die vrolijk ronddobberen tussen de regendruppels. Ik trek mijn schoenen uit de zuigende modder, haal diep adem en maak mijn proeffoto’s. Het lijkt wel vakantie hier. Herfstvakantie, dat dan weer wel. Ik stel me voor dat de bomen groen zijn, dat de bloemen bloeien, dat de zon schijnt... Louterbloemen. Ik kom in de lente terug. Ik beloof dat we een perfecte plaat van je gaan maken.Tineke Overbosch - Maandag 27 januari 2014
naar de weblog

Archief

In 5 stappen
De bakker op de hoek
Beleving op woensdag
Capoeira op de Kaap
Yoga Pilates op de Kaap
Louterbloemen revisited
Zintuigen op scherp
Tell me a story... endorfine en een zeilschip
Erasmus Universiteit - de Dies
Een microfilmpje
Werklust
Mijlpaal in het Calandpark
Blonde Bentheimers op de Kaap
Een goed begin van 2013!
Zaterdagmiddag op de Kaap
Welkom thuis!
Alpujarras
Toch dames achter de ramen op de Kaap
Over de brug
Lente
De mooiste boom van Rotterdam...
De Rijnhavenbrug ligt!
Eindelijk weer Cafe 'De Pijp'
Als toerist op de Kaap
Terug op de Kaap!
Onze kantoortuin...
Broken Light
Op tournee
De Kaap staat in bloei
Andere tijden...
Verhuisd!
Nieuwe site in de maak

volg @overbosch


Overbosch Communicatie, Mathenesserdijk 414-j, 3026 GV Rotterdam, telefoon 010 476 16 99 / 06 19 56 40 92 / 06 49 97 28 79. Volledige contactgegevens...