Overbosch Communicatie

Blog

Tell me a story... endorfine en een zeilschip Afbeelding

Chocolade, daar worden wij op de Kaap heel blij van. En als er dan een verhaal bij hoort waarvan je óók nog eens chocolade kunt maken, zijn we helemaal gelukkig. Want verhalen, daar zijn wij wel van. Verhalen die waar zijn, je in je hart raken en je in beweging zetten. Zoals het verhaal van de twee Amsterdamse chocolademakers Enver en Rodney. Hun Gorilla ‘bars’ maken ze van Virung cacao uit het Virunga National Park in Oost Congo, waar de laatste berggorilla’s van de wereld wonen. Aan de rand van het park is biologische cacao aangeplant. Dat bezorgt de boeren  een inkomen, waardoor ze het leefgebied van de gorilla’s met rust laten. De chocolademakers kopen de bonen direct bij de boeren en betalen daarvoor een eerlijke prijs. Dat is op zich al een mooi verhaal. Maar het gaat verder.
In hun eigen Amsterdamse chcoladefabriek zoeken ze vervolgens (met de hand) de bonen uit. Daarna roosteren ze de bonen en maken ze er ‘nibs’ van die weer worden gewalst en gemalen. Bij elkaar zijn ze twee dagen bezig om van de bonen een Gorilla-bar te maken. Ze werken alleen met biologische producten. De boeren en hun familie werken dus in een gezonde omgeving, vrij van chemicaliën en pesticiden. De chocolademakers leggen ook hun CO2-footprint vast en gebruiken een zeilschip voor het transport van de bonen. 
De rest van het verhaal is helaas te lang voor dit blogje. Het gaat over ‘zero waste’ en het samen met vrienden en buren CO-vrij (met onder meer bakfietsen en elektrische auto’s) lossen van een zeilschip vol biologische cacaobonen. Het bewijst dat een goed en waar verhaal onmisbaar is voor een organisatie. Het is het verschil tussen wel en geen gevoel. Tussen begrip en onbegrip. Tussen je verantwoorde chocolade verkopen of niet.
Afijn, jullie begrijpen het. Koop je chocolade voortaan bij Enver en Rodney (chocolatemakers.nl) en leg je communicatieproblemen bij ons neer. Zorgen wij voor een verhaal en koffie met... chocolade. Om van te smullen!Tineke Overbosch - Vrijdag 27 december 2013
naar de weblog

Archief

In 5 stappen
De bakker op de hoek
Beleving op woensdag
Capoeira op de Kaap
Yoga Pilates op de Kaap
Louterbloemen revisited
Zintuigen op scherp
Tell me a story... endorfine en een zeilschip
Erasmus Universiteit - de Dies
Een microfilmpje
Werklust
Mijlpaal in het Calandpark
Blonde Bentheimers op de Kaap
Een goed begin van 2013!
Zaterdagmiddag op de Kaap
Welkom thuis!
Alpujarras
Toch dames achter de ramen op de Kaap
Over de brug
Lente
De mooiste boom van Rotterdam...
De Rijnhavenbrug ligt!
Eindelijk weer Cafe 'De Pijp'
Als toerist op de Kaap
Terug op de Kaap!
Onze kantoortuin...
Broken Light
Op tournee
De Kaap staat in bloei
Andere tijden...
Verhuisd!
Nieuwe site in de maak

volg @overbosch


Overbosch Communicatie, Mathenesserdijk 414-j, 3026 GV Rotterdam, telefoon 010 476 16 99 / 06 19 56 40 92 / 06 49 97 28 79. Volledige contactgegevens...