Overbosch Communicatie

Blog

Beleving op woensdag Afbeelding

Vorige week woensdag heb ik mijn woeste haardos ter beschikking gesteld aan Montie, een Rotterdamse kapper die knippen tot kunst heeft verheven. Wie naar Montie gaat, staat niet binnen een half uur weer op straat. Ik was gewaarschuwd. Naar Montie ga je voor een kunstige knipbeleving en dat begint al tijdens het wachten: een half uur theater die zorgde voor een net iets andere kijk op onderwerpen als kunst, filosofie en zelfs wat economie. Intussen danste Montie volgens een prettige choreografie om het hoofd van de klant heen. Een knipje hier, een knipje daar, nog een keer de andere kant op, dan weer wat afstand... geen straf om naar te kijken. Ik moet toch wat zijn weggedroomd, want ineens zag ik niet Montie, maar Johnny Depp ronddansen, niet als zijn mooie zelf maar als Edward Scissorhands die, minstens zo vaardig als Montie, razendsnel met al zijn scharen tegelijk kunstwerken maakte van zowel dameshoofden als van bomen, buxus en heggen.

Ha... aan de beurt. Hoewel Montie slechts één schaar gebruikte, was de knipbeurt inderdaad een ‘beleving’. Ik werd er blij van, want Montie plaatste mijn vaak verwenste krullen in een heel ander daglicht. Het bleek geen warrige bos, maar een haardos waarmee ‘alles’ kan. En als dat komt uit de mond van de kunstknipper / kapselontwerper heb je reden om blij te zijn. Kort of lang, bij mijn krullen maakte het niet uit. Aldus Montie. En het knippen begon. Een uur lang trok hij aan mijn krullen en danste hij om mij heen om net dat ene haartje hier en dat andere haartje daar te plaatsen. Eerst het ruwe werk, daarna de ‘kunst’. Nooit gedacht dat iemand bij mijn hoofd aan kunst zou denken, maar daar zat ik dan... Terwijl we een min of meer intelligent gesprek voerden over het nut van taal - gelukkig niet over de noodzaak - verdwenen mijn krullen naar de vloer. Rustig zat ik in de stoel en liet het over me heen gaan. En ja, het resultaat bevalt me wel, anders dan anders en - help - veel korter dan anders. Gelukkig wordt het zomer.

Eenmaal betaald en weer op straat kwam de meesterknipper achter me aan hollen en voor ik het wist zat ik weer in de stoel en had ik het zwarte schort weer om. Montie was nog niet klaar! Pas na nog wat fikse knippen rond mijn achterhoofd mocht ik het pand verlaten. Een echte beleving op een doordeweekse woensdagochtend. Waar krijg je dat nog voor dat geld!?Tineke Overbosch - Dinsdag 28 april 2015
naar de weblog

Archief

In 5 stappen
De bakker op de hoek
Beleving op woensdag
Capoeira op de Kaap
Yoga Pilates op de Kaap
Louterbloemen revisited
Zintuigen op scherp
Tell me a story... endorfine en een zeilschip
Erasmus Universiteit - de Dies
Een microfilmpje
Werklust
Mijlpaal in het Calandpark
Blonde Bentheimers op de Kaap
Een goed begin van 2013!
Zaterdagmiddag op de Kaap
Welkom thuis!
Alpujarras
Toch dames achter de ramen op de Kaap
Over de brug
Lente
De mooiste boom van Rotterdam...
De Rijnhavenbrug ligt!
Eindelijk weer Cafe 'De Pijp'
Als toerist op de Kaap
Terug op de Kaap!
Onze kantoortuin...
Broken Light
Op tournee
De Kaap staat in bloei
Andere tijden...
Verhuisd!
Nieuwe site in de maak

volg @overbosch


Overbosch Communicatie, Mathenesserdijk 414-j, 3026 GV Rotterdam, telefoon 010 476 16 99 / 06 19 56 40 92 / 06 49 97 28 79. Volledige contactgegevens...